U dinamičnom svetu online finansijskih transakcija, Payoneer se ističe kao fleksibilna platforma za transfer novca. Dok je PayPal dugo bio prepoznatljivo ime, Payoneer postepeno stiče prepoznavanje, posebno od strategijske reorganizacije pre četiri godine. U ovom blog postu, istražićemo detalje Payoneera, otkrivajući kako otvoriti Patoneer nalog, uplatiti sredstva i iskoristiti njegove funkcionalnosti, uključujući i Payoneer debitnu karticu.

Otvaranje Payoneer naloga

Pokretanje Payoneer naloga je jednostavan proces, sličan registraciji na bilo kojoj drugoj platformi. Prateći ovaj link, možete započeti proces, potencijalno ostvarujući bonuse za nove korisnike, poput nagrade od 25 dolara. Registracija uključuje standardne lične informacije, uključujući ime, e-mail i lozinku. Dodatno, potrebna je verifikacija punoletnosti putem unosa datuma rođenja.

Otvori Payoneer nalog putem ovo linka i dobij 25$ kada ti legne prvih 100$

Otvori Payoneer nalog

 

Registracija iz Srbije

Ako se registrujete iz Srbije, moraćete priložiti dodatnu dokumentaciju, poput broja pasoša ili lične karte. Takođe, neophodno je da posedujete devizni račun u inostranoj banci, a broj računa ćete uneti tokom registracije. Iako nije obavezno povezivanje bankovnog računa za dalje transakcije, ove informacije su ključne za verifikaciju korisnika.

Korak 1: Priprema Dokumenata

Pre nego što počnete proces registracije, pripremite sledeće dokumente:

  • Važeći pasoš ili lična karta
  • Dokazi o adresi prebivališta (računi za komunalije, izvodi iz banke).

Skenirajte ove dokumente kako biste ih mogli priložiti tokom procesa registracije. Pripremite i slike dokumenata, kako ne bi prekidali proces registracije.

Korak 2: Poseta oficijalnoj Payoneer Web Stranici

Sada kada imate sve potrebne informacije i dokumente, posetite zvaničnu veb stranicu Payoneer-a. Kliknite na opciju “Sign Up” ili “Register” kako biste započeli proces registracije.

 

 

Otvaranje Payoneer naloga
Korak 1: Otvaranje Payoneer naloga

 

Otvaranje Payoneer naloga
Korak 2: Otvaranje Payoneer naloga

Otvaranje Payoneer naloga 3
Korak 3: Otvaranje Payoneer naloga

Korak 3: Popunjavanje Informacija

Popunite sve potrebne informacije tačno i pažljivo. Ove informacije uključuju lične podatke, informacije o prebivalištu i podatke o bankovnom računu. Budite sigurni da unosite tačne informacije kako biste izbegli probleme tokom verifikacije.

Payoneer nalog popunjavanje podataka

Korak 4: Verifikacija Naloga

Nakon što popunite registracioni obrazac, sledite uputstva za verifikaciju naloga. Ovo obično uključuje slanje skeniranih dokumenata kao dokaza identiteta i adrese. Proveravajte svoj e-mail redovno kako biste pratili status verifikacije.

Payoneer Mastercard Opcije

Jedna od prednosti korišćenja Payoneer naloga je mogućnost naručivanja Payoneer Mastercard kartice. Ova kartica omogućava vam da podižete gotovinu na bankomatima širom sveta i obavljate kupovinu tamo gde je Mastercard podržan. Da biste je naručili, posetite odgovarajuću sekciju na Payoneer veb stranici, unesite tražene informacije, i sačekajte da vam kartica stigne na adresu.

Kartica nosi godišnju naknadu održavanja od oko 30 dolara, dok su transakcije besplatne, podizanje gotovine na bankomatima naplaćuje se 3 dolara. Provera stanja ili odbijanje transakcije takođe nose naknadu od 1 dolara. Svaki novi korisnik Payoneera automatski aplicira za Payoneer karticu, a izrada i dostava kartice su besplatne. Očekujte da će vam stići poštom na kućnu adresu najkasnije kroz tri nedelje, a u slučaju gubitka kartice, ponovno izdavanje nosiće naknadu od 13 dolara.

Troškovi naloga

Jedna od prednosti Payoneera je transparentna i razumna struktura naknada i troskova. Plaćanje Payoneer karticom ne nosi dodatne naknade, a jedina naknada za podizanje gotovine na bankomatima iznosi 3 dolara.

Uplata i Podizanje Novca

Podizanje novca sa Payoneer naloga uključuje naknadu od 3 dolara na bilo kom bankomatu podržanom Master Card-om. Možete primati novac od drugih korisnika Payoneera pružanjem svog korisničkog imena (email-a). I slanje i primanje novca između naloga je besplatno, čineći Payoneer ekonomičnim izborom za međunarodne transakcije.

 

Uporedni Pregled PayPal-a i Payoneer-a za Korisnike u Srbiji
PayPalPayoneer
Dostupnost u SrbijiBez ograničenjaDostupan, sa nekim ograničenjima
Otvorenje NalogaJednostavno, putem e-mailaMože zahtevati dodatnu dokumentaciju
Opcije Povlačenja NovcaDirektno na bankovni računDirektno na bankovni račun, Payoneer kartica
Konverzija ValutaAutomatska konverzija prema PayPal kursuIzbor između Payoneer i lokalnog kursa
Naknade za PovlačenjeRazličite naknade, uključujući konverzijuNaknade mogu biti primenjene, proveriti tarifni priručnik
Integracija sa Freelance PlatformamaŠiroko prihvaćenČesto korišćen, posebno na globalnim mrežama
Otvori PaypallOtvori Payonner

 

Za korisnike u Srbiji, i PayPal i Payoneer pružaju pogodne opcije za online transakcije. Dok je PayPal široko prepoznatljiv i lak za postavljanje, Payoneer pruža dodatnu fleksibilnost sa opcijama kao što su direktni transferi na bankovni račun i posebna kartica za lakši pristup sredstvima i izbegavanje povezivanja sa bankovnim racunima. Prilikom izbora između ova dva servisa, preporučljivo je uzeti u obzir specifične potrebe i troškove vezane za povlačenje i konverziju valuta.


Integracija Payoneera sa PayPal-om

Za one koji traže još više fleksibilnosti, Payoneer se može povezati sa PayPal nalogom. Ova integracija je posebno korisna za osobe sa postojećim PayPal nalogom koje preferiraju praktičnost Payoneer kartice u odnosu na kartice svoje banke. Povezivanje ova dva naloga je jednostavan proces: unesite podatke sa svoje Payoneer kartice u odeljak sa bankovnim informacijama na svom PayPal nalogu. Omogućava vam transfer novca sa PayPal-a na Payoneer, olakšavajući besprekorne transakcije i podizanje novca. Trenutno, korisnici iz Srbije mogu naići na ograničenja u vezi sa ovom funkcijom. Međutim, moguće je zaobići ovo ograničenje korišćenjem VPN servisa tokom procesa povezivanja računa. Ovo korisnicima omogućava nesmetan pristup uslugama Payoneera.

Resenje  za Korisnike iz Srbije

Trenutno, korisnicima iz Srbije ova funkcionalnost nije dostupna direktno. Ipak, postoji način da prevaziđete ovu prepreku. Pre nego što povežete svoja dva naloga, preporučuje se instalacija VPN servisa. Ovim korakom skrivate vašu lokaciju, omogućavajući vam da povežete naloge bez problema. Nakon ovog početnog koraka, dalje korišćenje Payoneer usluga neće biti narušeno, bitno je samo da ovu prepreku prevaziđete prilikom početnog povezivanja naloga.

Virtualna Privatna Mreža (VPN) predstavlja alat za očuvanje online privatnosti i bezbednosti. Koristi enkripciju kako bi osigurao sigurnu vezu između vašeg uređaja i interneta, štiteći vaše podatke od potencijalnih sajber pretnji. Za najbolje iskustvo, razmotrite vodeće VPN usluge poput NordVPN i ExpressVPN, koje se ističu po impresivnim karakteristikama, uključujući brojne servere širom sveta, snažnu enkripciju i dodatne sigurnosne funkcije. Pročitajte detaljnije o VPN-u na ovom postu.

 

Otvori Payoneer nalog putem ovo linka i dobij 25$ kada ti legne prvih 100$

Otvori Payoneer nalog

Payoneer je krajnje praktičan i bezbedan sistem za plaćanje, koji može koristiti svako. Pretežno ga koriste frilenseri, kako bi naplatili svoje usluge, naročito ako rade sa klijentima iz inostranstva. Odličan je i za slanje i prijem novca iz države u državu. Na primer ako vaše dete studira negde u inostranstvu, pa želite da mu pošaljete novac, itd. Ovo je mnogo jeftiniji način, nego, na primer, slanje novca Western Unionom ili preko banaka. Toplo ga preporučujemo i ljudima koji vole da putuju, jer sa Payoneer karticom možete plaćati bilo gde u inostranstvu.

 

Featured Articles from our Blog